Кадър Нова твВ 05.00 ч. тази сутрин Австрия затвори сухопътната си

...
Кадър Нова твВ 05.00 ч. тази сутрин Австрия затвори сухопътната си
Коментари Харесай

Още по-строги мерки в държавите по света заради COVID-19

Кадър Нова тв

В 05.00 ч. тази сутрин Австрия затвори сухопътната си граница за българи и румънци, връщащи се назад в Германия, заяви Нова тв.

Посолството ни във Виена разгласи след инспекция, че от унгарска страна няма смяна в пропускателния режим. Товарни коли се пропущат непрекъснато, а леки коли – сред 21.00 и 05.00 ч. сутринта, само че това става постепенно. Дипломатическите ни чиновници са подготвени да окажат подпомагане на изпаднали в усложнение български жители, изясняват от външно министерство. А до момента в който броят на умрелите в международен мащаб продължава да пораства стремително, доста страни постановат още по-строги ограничавания.

Испания предизвести жителите си, че армейски патрули могат да ги арестуват, в случай че са на открито без основателна причина. Със заповед на държавното управление, хотелите в страната би трябвало да бъдат затворени до 7 дни, откакто смъртните случаи се усилиха внезапно.

„ Не се опасявам, само че мисля, че колкото по-скоро създадем нужното, толкоз по-добре. Всичко би трябвало да бъде спряно и в случай че го създадем, ще се възстановим бързо. Така, че спестете си разсъжденията “, сподели инженерът Давид Гомез.

Германската провинция Бавария стана първата в страната, в която беше наложена тотална обсада.

„ Започваме да демонстрираме наклонност и в случай че не сме деликатни, ще стигнем Италия и Франция. Кривата на заболелите в Германия към този момент внезапно потегли нагоре “, сподели министър председателят на Бавария Маркус Зедер.

Във Франция удвоиха полицейските патрули по гарите, с цел да предотвратят ваканционни пътувания за уикенда. Лекар в Париж, който се грижи за пациенти с COVID-19, описа за напрежението и умората, които той и сътрудниците му към този момент изпитват в миг, когато президентът Макрон съобщи, че страната е едвам при започване на епидемията.

„ Лекарите са доста уплашени, доста изтощени, тъй като е ново. Имаме шестима сътрудници, които в никакъв случай не са се сблъсквали с такава обстановка. Дори и за нас, лекарите, информацията се трансформира постоянно. Виждаме данни за заболели в други лечебни заведения, опитваме се да поддържаме връзка между тях, да поддържаме контакт, да обменяме информация по няколко пъти дневно. Но има огромно безпокойствие и хората към този момент се усещат отпаднали “, описа Жером Пино, пулмолог в болница „ Жоржи Помпиду “.

Редица американски щати към този момент подредиха цялостна обсада. Един от всеки петима американци би трябвало да си стои у дома, сочи статистиката. Кънектикът и Ню Джърси се причислиха към Илинойс и Калифорния, които не разрешиха на жителите си да излизат. В щата Ню Йорк затвориха всички магазини с изключение на аптеките и супермаркетите.

 „ Знам, че ще извадя хората от работа с това, което направих. Искам да съм сигурен, че няма да ги извадя от домовете им.

В Съединените щати вирусът лиши живота на 230 души, а инфектираните са 18500.

PETEL.BG приканва: Останете си у дома, в случай че можете. Не се презапасявайте и запазете успокоение! Следвайте инструкциите на Националния действен щаб за битка с ковид. Информирайте се единствено от достоверни източници на информация!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` <
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР